GOK Voedingsprogramma

Het begrip GOK staat voor grip op koolhydraten en is een succesvol koolhydraatbeperkt voedingsprogramma ontwikkeld door de diëtist Yvonne Lemmers. Hierbij gaat het niet om calorieën of punten tellen, maar letten we op de hoeveelheid koolhydraten in de voeding.

Met het GOK voedingsprogramma komt je lichaam in de vetverbranding en haalt je lichaam ten alle tijden de energie uit de vetvoorraden. Dat maakt een groot verschil voor ons lichaam. Normaal gesproken gebruikt ons lichaam glucose als energiebron, maar bij GOK gebruikt ons lichaam de vetreserves als energiebron.
Bij GOK eten we minder koolhydraten. Glucose is afkomstig uit koolhydraten. Tijdens het GOK voedingsprogramma is er onvoldoende glucose in het lichaam aanwezig waardoor er een andere strategie wordt gekozen om energie te verkrijgen. Het lichaam gaat over in de vetverbranding.
En dat jij ga jij merken! Hoe dan?

De bloedsuiker spiegel blijft meer stabiel. 

Bij het eten van koolhydraten ontvangen de hersenen hier een signaaltje van. De hersenen communiceren dit naar de alvleesklier. Op dat moment begint de alvleesklier met het aanmaken van insuline. De koolhydraten worden in de mond al in kleine stukjes gehakt door het kauwen op het voedsel. In de maag wordt dit verder fijn gemalen. De koolhydraten worden opgenomen in de vorm van glucose. De insuline die wordt aangemaakt door de alvleesklier haalt de glucose uit het bloed en brengt het naar de spieren en cellen waar het nodig is. Zo ontvangt het lichaam zijn energie en kunnen de spieren bewegen.
Tijdens het GOK voedingsprogramma wordt dit proces maar beperkt gebruikt. Hierdoor ontstaan er geen schommelingen in je bloedsuikerspiegel. De schommelingen in jouw bloedsuikerspiegel zorgen ervoor dat jij steeds die lekkere trek krijg.

Dit is één voorbeeld van een positieve gezondheidsverandering van het GOK voedingsprogramma. Ben je benieuwd naar wat het nog meer voor jouw gezondheid kan betekenen?

Neem gerust vrijblijvend contact op door te mailen naar info@2feelfit.nl

Heeft u vragen?

Neem dan gerust even contact met ons op via telefoonnummer: 06-38335598 of stuur een mail naar info@2feelfit.nl.
Stuur een e-mail